Rutes en BTT

dilluns, 23 de novembre del 2009

Se'ns presenta l'etern dilema. Per què ruta de BTT? És que no es pot fer a peu? Doncs sí. També es poden fer a peu les rutes de BTT, faltaria més. Però igual que els ciclistes han de filar molt prim quan van amb bicicleta, el vianant ha d'anar amb mil ulls quan va caminant, és igual per on.
Llavors ... Per què diferenciem les rutes?
Personalment crec que al senderista no li agrada molt caminar per pistes. El que busca són camins. Tot i així sempre et trobes amb elles i les has de recórrer. No així el ciclista de BTT, que sí que circula per pistes. Que no s'enfadin els trialers i els amants dels descensos vertiginosos. Com ja he dit en l'apartat d'inici, aquest bloc només pretén ser un punt d'informació per a persones que s'inicien en els mons del senderisme i de la BTT ja que les pistes i senders de la zona no donen per a grans aventures i riscos. He diferenciat les rutes en base al tipus de terreny pel qual se circula. Camins i pistes de terra per les rutes a peu, fugint en el possible de les carreteres asfaltades. Pistes cimentades o de terra i carreteres amb poc trànsit, fins i tot camins i senders, per a les rutes de BTT i que entenc de poc interès per als senderistes.
Dit això, anem a relacionar les rutes que es proposen.


Núm. Ruta Itinerari
Ruta 1Cervià de Ter-La Mora-Gaüses-Diana-Sobrànigues-Cervià de Ter
Ruta 2Cervià de Ter-Diana-Gaüses-Pins-Viladrau-Garrigoles-Puig Segalar-Tor-Bellcaire d'Empordà-Verges-Sant Llorenç de les Sorreres-Sobrànigues-Cervià de Ter